JONNA JINTON FLYTTAR TILLBAKA I TIDEN

1989 föddes Jonna Jinton i Göteborg och bodde där fram tills hon var 21. Hon hade hela livet känt en längtan efter lugn och frid. Familjen hade under hela hennes uppväxt haft sommarstuga i Grundtjärn i Västernorrland som hon alltid älskat att tillbringa tid i. 2010 tog Jonna det stora klivet och lämnade sin trygga tillvaro i Göteborg och flyttade till sommarstugan i Grundtjärn 100 mil bort från Göteborg

Utan att veta om hon hade kunskapen eller orken för att klara sig på egen hand i en liten by med endast 10 invånare mitt ute i skogen tog hon klivet och flyttade. Hon kände sig kvävd av livet i storstan och kände att hon studerade endast för att hon trodde att det var vad som förväntades av henne. Att lämna köpcentrum, överbelamrade gator och stress för stora skogar, grusvägar och total ensamhet är ett vansinnigt stort kliv för alla, framförallt en 21-årig storstadstjej. Hon flyttade till en vedeldad stuga mitt i ingenstans där hon inte hade några av de bekvämligheterna hon var van från Göteborg. Hon skulle nu leva med vad naturen hade att ge. Hon bloggar och fotar naturen och delar det med omvärlden.

Stora stygga Norrland

Alla vet att Norrland är stort och att du hittar sjöar, stora skogar, frisk luft, tysthet och svarta himlar fulla med stjärnor och norrsken. Det som de flesta däremot inte kan ana är hur det är att leva och verka mitt i det. Jonna fick inse att livet inte alltid är enkelt. Hon fick lära sig massor för att överleva kalla vintrar och massor av snö. Men allt slit gav lön för mödan. Hon kan idag leva på sin blogg och sina foton. Hon har även börjat sälja sina egna smycken där hon tillsammans med sin pojkvän driver företaget framåt med honom som smed och tillsammans designar de smyckena. Hon har även kunnat anställa sin mamma i sitt företag. Förutom sin blogg och sitt fotograferande och smyckesföretaget har Jonna börjat sälja fototapeter med sina bilder i ett samarbete med Photowall.  Hon tar även ibland uppdrag som föreläsare. Jonna kan nu leva i sin dröm och leva bra på det tillsammans med de hon älskar i den miljö hon älskar.

Våga för att vinna

Många, unga som gamla, drömmer om att flytta ut i skogen och leva på det naturen har att ge men väldigt få tar klivet. För Jonna blev klivet en stor förändring i livet och hon lever nu sin dröm tillsammans med pojkvän och sina djur mitt i naturen. Att följa hennes blogg ger dig en känsla av att komma närmare naturen och du kan väcka känslan att göra samma resa själv, men man ska ha klart för sig att det är ingen lätt resa utan det krävs en stark person med en enorm vilja att lyckas. Jonna hade styrkan att klara de kalla vintrarna och överleva i den hårda naturen och kan nu skörda vinsterna av de hårda åren. Hon följde sin dröm och lyckades!

Våga för att vinna